De historie
van een gezond familiebedrijf

De historie van Hametha B.V. gaat terug naar 1959. In die tijd was de wederopbouw nog in volle gang, leefde men zuinig aan de hand van het huishoudboekje en tegelijkertijd raakten moderniteiten zoals de televisie en de auto ingeburgerd. In dat jaar werd de voorloper van de werkmaatschappij De Haan Minerale Oliën B.V. opgericht in Rotterdam, toen nog onder de naam Firma A.A. De Haan, Minerale Oliën. De onderneming verkocht stookolie aan afnemers in de regio en een jaar later, na de aanschaf van de eerste tankwagen, in het hele land.

Het begin kenmerkt zich door kleine stapjes voorwaarts, geheel in lijn met de tijdgeest. Er worden stappen gezet op het eigen werkgebied van minerale oliën maar ook in aanverwante activiteiten zoals bouwstoffen, textielgarens en chemie. Steeds vanuit de gedachte om de positie in de ontwikkelende markt te versterken en de continuïteit van het familiebedrijf te bestendigen. In 1972 wordt De Haan Holding B.V. opgericht, nu bekend onder de naam Hametha B.V. Vanaf 2011 groeit de onderneming exponentieel door een gedegen groeistrategie gericht op ontwikkeling en overnames. Tegelijkertijd wordt toegewerkt naar een focus op de handel in en opslag van minerale oliën, chemicaliën, en biobrandstoffen, en een netwerk van tankstations dat grote voorkeur geniet onder consumenten.

Het 50-jarig jubileum is groots gevierd in 2009 met familie, collega’s en alle betrokkenen. In de jaren die volgden is de onderneming geworden tot het Hametha van nu, een gezond familiebedrijf met stevige takken in de tankstationbranche en de tankopslagbranche.

Onze mijlpalen

Ondernemen met oog op de toekomst

investeren voor de toekomst

Adres

Hameha B.V. 
Slotlaan 15
4902 AD  Oosterhout NB

T: 0031 (0) 88 313 0000
M: info@hametha.nl

Onze bedrijven

Standic Tankopslag
De Haan Tankstations

Menu

Over ons
Werkgever
Kerncijfers
Activiteiten
Contact

Adres

Hametha B.V. 
Slotlaan 15
4902 AD  Oosterhout NB

Contact

T: 0031 (0) 88 313 0000
M: info@hametha.nl

          Hametha©2022   |   Privacyverklaring    Cookiebeleid

Hametha©2022   |   Privacy- en cookieverklaring   |  Disclaimer